Retreat

Vänskap med Jesus –
Vad innebär det att Jesus kallar oss vänner?


I vårt samhälle pågår ett ständigt brus. Vi matas med intryck från våra medmänniskor, sociala medier, nyheter och TV. Allt går i ett väldigt tempo. Stillheten är en nyckel för att kunna urskilja Guds röst bland alla röster och ge rum för sin egen inre djupare röst. Retreat betyder att dra sig tillbaka, med den vill vi skapa rum för stillheten och där möta Jesus kärlek.

Efter en introducerande samling på fredagskvällen kommer vi vara i tystnad fram till lördag eftermiddag. Dygnet kommer att vara skärmfritt och vi vill därför att du stänger av din mobil.

Under dygnet sker en lugn växling mellan gemensamma samlingar med bönen och Bibelordet samt egen tid för vila med reflektion och bön. Denna retreaten passar bra för den som aldrig tidigare varit på en retreat och även den som har större erfarenhet av retreat.

Alla samlingar är frivilliga. Detta är en plats för dig där du får andas,
lyssna till Guds röst och dina inre tankar och känslor.

Varmt välkommen!


Praktisk information

Datum
26 april – 27 april

Drop in från 17:30 den 26 april. Kvällsmat serveras 18:00.

Retreaten slutar ca 16:00 den 27 april

Plats
Bosarp läger- och kursgård
Sjörupsvägen 212
29894 Linderöd

Sovplats
Alla deltagare sover i enkelrum

Kostnad
1200 kronor

Program
I retreaten ingår helpension och logi, samt att delta i det program som leds av Anna-Lena Thoursie som är retreatens ledare.

Anna-Lena Thoursie bor med sin familj i Jönköping. Hon har tidigare jobbat som församlingspastor men arbetar nu på Evangeliska frikyrkan som ledarutvecklare och som skolpastor, samt som lärare på Bibellinjen Södra Vätterbygdens folkhögskola. I botten har hon en själavårdsutbildning. 

Själv uttrycker hon att hon sedan många år tillbaka upptäckt vikten och värdet av retreaten som en återkommande rytm i livet och har också fått möjlighet att leda dagretreater i församlingen och på skolan vilket hon uppskattar mycket.

Under retreaten kommer finns olika hjälpande inslag in i tystnaden. Det kan till exempel vara en övning att jobba med eller några frågor att ta med på en promenad.

Retreatledare kommer tillsammans med andra ansvariga att finnas på gården under hela retreaten om det skulle komma upp några frågor eller önskemål.

Packning
Ta med lakan och handdukar, bibel, anteckningsblock, ett armbandsur.


Övrig information
Till Anhöriga så kommer det finnas ett telefonnummer som de kommer kunna ringa till Linnéa, Gårdsföreståndare, under hela retreaten om det skulle vara behov av att komma i kontakt med någon som deltar.

Anmäl dig här:

Sista anmälningsdagen har varit för denna gången.


Har du frågor? Maila till linnea@bosarp.se

Retreaten genomförs om vi blir minst 8 deltagare


Publicerat