Hyra Bosarp

Vill du, din församling, förening, skolklass eller ditt företag hyra gården?
Planerar ni en avkopplande eftermiddagsutflykt eller en veckas läger?
En konferens eller en lära-känna-helg?
Helpension eller självhushåll?
Bröllop, födelsedagsfirande, lägerskola, konfirmandläger eller kanske något helt annat?

Bosarp Läger och Kursgård är det flexibla valet i hjärtat av Skåne!

Gården ligger mellan Äsphult och Bosarpasjön cirka 9 kilometer från E22:an vid Linderöd och våra konferens- och samlingssalar har utsikt över den skånska skogen. För dig som vill komma bort från storstadslivet och ändå inte åka till Nordpolen är alltså Bosarp det givna alternativet. Vi vill hjälpa till att göra just din konferens eller ditt läger till en mysig och trevlig upplevelse.

Utrymmen

Huvudbyggnaden

  • Bottenvåningen: Matsal, kök, mys-rum, liten samlingssal, duschar och toaletter.
  • Övervåningen: Två konferensrum i olika storlekar, duschar och toaletter.
  • Tillbyggnaden: Stor samlingssal och två toaletter.
  • Källarplanet: Lekrum med pingisbord.

Köket hyrs ut tillsammans med bottenvåningen. Det har modern storköksutrustning och servis för 150 personer.

Det finns 65 bäddar i huvudbyggnaden fördelade på ett tvåbäddsrum, ett trebäddsrum, tolv fyrbäddsrum och två sexbäddsrum.

Stugan

Den tillhörande stugan har ytterligare tolv bäddar fördelade på två stycken lägenheter. Båda lägenheterna är utrustade med vars ett pentry. Lägenheterna i stugan kan hyras ut separat eller tillsammans med huvudbyggnaden.

Att göra

Bosarp Läger och Kursgård ligger mitt i naturen och hyresgäster är helt ostörda på gården. På området finns stora grönytor och både fotbollsplan och volleybollplan. Omgivningen kring gården bjuder in till promenader antingen på stigarna i skogen eller så kan ni följa vägen ner till Bosarpasjön, en av Sveriges renaste sjöar. Vid sjön finns badplats, kiosk och minigolfbana under sommaren. På kvällarna inbjuder samlingssalarna till gemenskap eller bara ha en lugn stund utomhus under stjärnorna.

Samarbetsbanan

Förmågan att samarbeta är troligtvis en av människans viktigaste egenskaper. Överallt i samhället hamnar man i olika grupper. I en del grupper fungerar samarbetet bra, i andra grupper mindre bra. Oavsett hur samarbetet fungerar i en grupp, kan det nästan alltid bli bättre. Ett bra och roligt sätt att öka sammanhållningen och skapa ett bättre samarbete i en grupp är att använda vår samarbetsbana. Den består av 15 övningar av olika karaktär. Gemensamt för alla övningar är att de kräver att alla gruppmedlemmar samarbetar för att klara av övningarna.

Camping

På gården finns campingmöjlighet för både tält och husvagnar. Campingplatsen har tillgång till el, vatten, duschrum och toaletter.

Service

Gården hyrs ut med helpension eller självhushåll. Vid helpension står vi för matlagning, men slutstädning tillkommer. För självhushållsgäster finns det möjlighet att köpa till slutstädning samt inköp och leverans av livsmedel.